ΠΕΡΙ ΜΟΝΑΔΟΣ

«Η μεν μονάς ως αν αρχή ούσα πάντων»  Φιλόλαος .

Δεν είμαι μόνος , είμαι η αρχή αυτών που θα ακολουθήσουν με αφετηρία εμένα .. Εσύ ποιών θεμάτων η αρχή είσαι ;

Μέσα από αυτό το μπλόκ θα γνωριστούμε καλύτερα , θα εξηγήσουμε πολλά και θα μάθουμε όλοι μας αρκετά περισσότερα από όσα η ματαιοδοξία μας νομίζει ότι γνωρίζει .

Σίγουρα η προτεραιότητα είναι να πάρουμε την χώρα μας πίσω . Για να την πάρουμε όμως ξανά στα χέρια μας , θα πρέπει να ξέρουμε το πότε και από ποιούς την χάσαμε και το σημαντικότερο , ποια είναι η χώρα μας ..;

Ο κόσμος που μας περιβάλει είναι ένας κόσμος ψεύδους και υποκρισίας … Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να σπάσουμε το προσωπείο που έχουμε συνηθίσει να φοράμε .. Μόλις το κάνουμε αυτό , το επόμενο βήμα είναι να υιοθετήσουμε την γνωστή σε όλους μας ρήση «εν είδα , ότι ουδέν είδα» …

Αφού λοιπόν ζούσαμε σε έναν κόσμο υποκρισίας και παριστάναμε τους παντογνώστες , θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά μας τα ελαττώματα , γιατί αυτά τα ελαττώματα μας τα καλλιεργούν για να μην καταφέρουμε ποτέ να πάρουμε ξανά την χώρα μας πίσω ..

Για να πάρουμε την χώρα πίσω χρειαζόμαστε στρατό .. Έναν ικανό και ετοιμοπόλεμο στρατό .. Έναν στρατό άρτια εκπαιδευμένο . Έναν στρατό που δεν θα πολεμά με σφαίρες και κανόνια , αλλά με το μυαλό ..

Και ένας τέτοιος στρατός το πρώτο που πρέπει να κάνει , είναι να πάψει να ζει με ψευδαισθήσεις , να τις αναγνωρίζει και να τις ξεδιαλύνει για να τις εξαφανίσει ..

Ετοιμάστε λοιπόν τον εαυτό σας για αυτά που θα έρθουν , να είστε έτοιμοι για τις μάχες που θα δώσετε και οι μάxες αυτές θα είναι νικηφόρες  μόνο αν είστε ικανοί και πνευματικά ετοιμοπόλεμοι ..

Σου επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα που σου έθεσα εξ αρχής : Εσύ ποιου θέματος και ποιάς ουσίας θα γίνεις η αρχή ;

Σχολιάστε