ΠΩΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ

Οι φιλέλληνες , οι οποίοι τυγχάνουν και φιλότουρκοι , αλλά και φιλόσερβοι , αλλά και φιλοαλβανοί , αλλά και φιλοσκοπινοί και γενικά  είναι «φίλοι» με όλους , αλλά αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς , που λέει και η παροιμία , ακολούθησαν το πιο κάτω σχέδιο …

Αφού διαλύσανε την Οθωμανική αυτοκρατορία , έπρεπε να κρατήσουν και τους πληθυσμούς σε  μόνιμη διαμάχη γιά να μην υπάρχει ποτέ ο κίνδυνος να επανενωθούν οι λαοί  και δημιουργήσουν  πάλι νέα αυτοκρατορία με αποτέλεσμα οι δυτικοί να απομονωθούν ξανά , χάνοντας έτσι  την παγκόσμια κυριαρχία που επιθυμούν να έχουν  και που το κατορθώνουν ελέγχοντας την ανατολική Μεσόγειο που στέκετε ανάμεσα σε αυτούς και τον υπόλοιπο κόσμο , Ασία και Αφρική …

Γιά να το πετύχουν αυτό δημιούργησαν νέες ορολογίες και ταυτότητες , συκοφαντώντας τους παλιούς όρους , όπως το Ρωμηός ( μήπως και τους τσιγγάνους δεν τους έχουν μετονομάσει σε Ρομ – ρουμ , γιά να υπάρχει συνειρμός του Ρωμηού με  τον γύφτο , όταν κάποιος επικαλείτο την ταυτότητα του Ρωμηού , του Ρουμ δηλαδή στα Λατινικά  ) ή το Οθωμανός ,  Οθωμανικό δίκαιο πχ  που ενώ ήταν ένα δίκαιο τέλειο σε σχέση με το Φεουδαρχικό δίκαιο της δύσης και συνέχεια του Ρωμαϊκού , έφτασαν να υπονοούν τις αισχρότητες , κτλ .

Φυσικά για να πετύχουν αυτές τις αλλαγές τους βοήθησαν και άλλοι πολλοί , οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να αποκτήσουν τις νέες ταυτότητες γιά να έχουν εσωτερική πρόσβαση στις τοπικές κυβερνήσεις και κοινωνίες  και να πετυχαίνουν τους στόχους τους .

Γιά να καταλάβετε πως λειτουργεί και πως επηρεάζει τις μάζες αυτή η μηχανική δείτε αυτό το βίντεο :

Έτσι λοιπόν τα ΜΜΕ έπαιξαν τον ρόλο τους προκειμένου να δημιουργήσουν τα νέα αξιώματα στην κοινωνία . Η κοινωνία λειτούργησε όπως ακριβώς στο πείραμα και συμμορφώθηκε με τους πολλούς , αφού οι ημιμαθείς  είναι και αυτοί που προκειμένου να τύχουν της αποδοχής αυτών που θεωρούν ισχυρούς , υιοθετούν αυτό που τους λέει ο ισχυρός για να του είναι αρεστοί ..

Έτσι λοιπόν με στοχευόμενες πολιτικές κατόρθωσαν να δημιουργήσουν από έναν λαό , δύο , τρείς  και ακόμα περισσότερους λαούς Βούλγαρους , Σέρβους , Κροάτες , Έλληνες , Αλβανούς κτλ. και ο ένας να  θεωρεί τον άλλο κατώτερο και εχθρό του  ..

Αν σκεφτείς όμως ότι ακόμα και ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας μιλά γιά 800 καβαλάρηδες  και πως αυτοί οι 800 καβαλάρηδες έγιναν 60 εκατομμύρια , καταλαβαίνεις πως πρόκειται γιά έναν λαό , τον Ρωμαϊκό λαό και μετέπειτα Οθωμανικό λαό , που τον έχουν μοιράσει σε πολλά κομμάτια ..

Όλα ξεκινούν από τα πάνω , δηλαδή από τους σκοπούς που έχει αυτός που ελέγχει και μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις .. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός ( εθνική δήθεν  καθαρότητα ) έχει απήχηση σε χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ανθρώπους , εκεί δηλαδή όπου τα ένστικτα και τα  πάθη κυριαρχούν έναντι της  πνευματικότητας …

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s